[mc4wp_form]

Bahaya Ubat Turunkan Kolesterol Boleh Melemahkan Jantung !

Bahaya Ubat Turunkan Kolesterol Boleh Melemahkan Jantung !

Bahaya Ubat Turunkan Kolesterol Boleh Melemahkan Jantung ! |  Boleh katakan majoriti pesakit dialisis di pusat hemodialisis misiShima kena makan ubat turunkan kolesterol yang bernama SIMVASTATIN. Sangat mengejutkan ubat ini yang dikategorikan dalam kumpulan STATINS mempunyai side effect yang sangat bahaya di mana ia boleh merangsang penyumbatan salur darah dan lemah jantung! Di samping itu juga ubat ini secara tak langsung mengurangkan penghasilan CoQ10 dan juga menyekat penghasilan Vitamin K2 (vitamin untuk cairkan darah) Berikut adalah...

Kulit Muda Bakal Menjadi Kenyataan

Kulit Muda Bakal Menjadi Kenyataan

Kulit Muda Bakal Menjadi Kenyataan |  Kulit perlu diperbaharui pada kadar optimum utk menghasilkan semua kolagen dan elastin yang diperlukan supaya menjadi lembut. Lembut dengan kelihatan keremajaan semulajadi 😍 Tetapi seperti yang kita tahu, seiring usia, kita kehilangan keremajaan...

Meeting Persatuan Pesakit Dialisis

Kisah masa meeting Persatuan Pesakit Dialisis Telok Panglima Garang semalam tak habis2 kitorang  duk bincang2 lagi hari ni. MisiShima & husband join persatuan ni jadi ahli bersekutu. Bendahara persatuan ni pun dah lama lantik Shima jadi ceti tukang kutip...

Nasi Bajet!

Macam ni laa setiap hari misiShima kalau keje shift pagi, masa rehat kul 12 tengah hari tadi memang kena balik rumah jap. Masa rehat bos bagi 1 jam! Sempat ke nak ambik anak sekolah, nak masak, nak makan, nak...

SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA

SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA

Sudah Jatuh Ditimpa Tangga   Harini misiShima masuk keje shif petang menyambut kedatangan pesakit shif kedua. Pesakit shif ni ramai yang kurang upaya untuk berjalan dengan sendirinya. Ada yang disorong kerusi roda, ada yang kena pimpin.Kami misi sentiasa cuba...

TEKANAN DARAH PESAKIT HEMODIALYSIS

Kesimpulan doktor Nefro pasal tekanan darah (bp) pesakit semasa rawatan hemodialysis. Makna bacaan bp ⬆ tinggi,  ⬇ rendah . . . 1. Bp masa datang ⬆ masa balik ⬇ maknanya AIR BANYAK. 2. Bp masa datang ⬆ masa balik...

BIRTHDAY PARTY 8th YEARS

Birthday Allysha dah lepas. 30 Januari 2018 Papa mama buat surprise party kakak kat sekolah di ruang AYG DU:AT First time ruang AYG buat birthday party. Semua daie seronok, excited! Then semalam ada lagi birthday party. Kawan sekelas kakak...

SYOKNYA LEADERS BERJIMBA! 😍

Banyaknya gambar diorang pakat tayang kasut blink la, baju baru la. Ngeeee! I is jelesss!! Dua hari leader-leader berjimba. BLNC dengan RYG TURNS 2. Adoi! Miss lagi BLNC tahun ni. Gara-gara tak dapat cuti kena kerja, terpaksa tengok dari...

Tentang Kami

Shima - 0163010789

Sr. Staff Nurse

Staff Nurse since 2005
Haemodialysis Specialist since 2006
Sr. Staff Nurse since 2010

Categories

Terbaru Di Vitamin Terbaik

Instagram